Blog

Hogyan válasszunk székhelyszolgáltatót?

Közzétéve: 2021-12-02

Hogyan válasszunk székhelyszolgáltatót?

Számos vállalkozás választja székhelyszolgáltatás igénybevételét, éppen ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyenek vele milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a megfelelő és megbízható székhelyszolgáltató kiválasztásához.

Nagyon sokan a székhelyszolgáltatás díját veszik először figyelembe, amikor székhelyszolgáltatók között válogatnak. Székhelyszolgáltatás olcsón is elérhető és habár ez is egy fontos szempont, mégsem az egyedüli és legfontosabb érv egy szolgáltató mellett. A székhelyszolgáltatók eltérnek egymástól a nyújtott szolgáltatás minőségében és abban mi is tartozik bele a szolgáltatási csomagajánlatukba, így ár-érték arányban nem biztos, hogy a legolcsóbb székhelyszolgáltatóval járunk a legjobban. A LOGOSZ Cégcsoport kedvező áron nyújt minőségi székhelyszolgáltatást.

A megbízható székhelyszolgáltató legfontosabb ismertetőjele az, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri és maradéktalanul eleget tesz az aktuális székhelyszolgáltatás rendeletek szabályozásainak. Régen a székhelyszolgáltatóknak nem volt jó híre és a NAV sem nézte jó szemmel, ha egy cég székhelye ilyen helyre volt bejelentve. A székhelyszolgáltatás szabályozása az elmúlt években jelentősen szigorodott, így működésük is átláthatóbbá és ellenőrizhetőbbé vált. Mára nagymértékben javult a szolgáltatók elfogadottsága és a hivatali munkatársak sem tekintenek rájuk olyan szigorúan. A legnagyobb székhelyszolgáltatás működését szigorító rendelet a 2017-es IM rendelet volt, majd 2020-ban jelent meg a NAV honlapján egy újabb szabályozás, melynek értelmében a székhelyszolgáltatók kötelesek ügyfeleik átvizsgálására és szelektálására. Ha a cég székhelye nem látja el megfelelően a törvényben meghatározott feladatokat a megbízó cégnek nagy kellemetlenséget okozhat. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) akár törölheti is a cég adószámát, ha a cég (vagy egy megbízottja) a megjelölt székhelyen nem található vagy 2 egymást követő alkalommal nem veszi át a székhelyen a neki címzett hivatalos leveleket. A LOGOSZ Cégcsoport nagy figyelmet fordít arra, hogy szolgáltatása mindig megfeleljen az aktuális törvényi szabályozásoknak és biztosítja a hivatalos levelek átvételét a székhelyen.

A LOGOSZ ügyfelei az alap szolgáltatások mellett extra kedvezményekben is részesülhetnek. Az itt székelő vállalkozások kedvező áron rendelhetnek céges bélyegzőt, vagy vehetnek igénybe könyvelési szolgáltatást a Kontír Professional Kft.-nél. Székhelyszolgáltatás könyvelés igénybevételével még egyszerűbb, hiszen a könyvelő már a székhelyszolgáltatás szerződés megkötésekor nagy segítséget jelenthet. A székhelyszolgáltatás bejelentése például kötelező a NAV felé, melyben a könyvelő segíthet, esetenként el is végezheti a cégvezető helyett. Ezen kívül a székhely címének kiválasztása többek között hatással van a fizetendő iparűzési adó (IPA) mértékére és az elérhető pályázatokra is, melyben a könyvelő tud bővebb tájékoztatást adni. A LOGOSZ Cégcsoportnál székhelyszolgáltatás IPA mentes területen is elérhető.

Habár a székhelyszolgáltató vállalja a cég hivatalos küldeményeinek mindennapi átvételét, érkeztetését és rendelkezésre tartását, ezek átvétele a székhelyszolgáltatótól legalább havonta egyszer esedékes. Fontos tehát, hogy a cégvezető számára könnyen megközelíthető helyen legyen a cég bejelentett székhelye. Ez nehezen összeegyeztethető azzal, hogy a vállalkozások tevékenységük és céljaik függvényében néha jobban járnak vidéki székhelyszolgáltatással, néha pedig éppen a budapesti székhely jelent előnyt. A LOGOSZ, Magyarország elsőszámú székhelyszolgáltatója, erre is tud megoldást nyújtani. Országszerte 10 különböző városban várja a vállalkozókat széleskörű szolgáltatásaival és vállalja, hogy amennyiben a székhelyszolgáltatás szerződést más városban lévő irodánk címére kötötték meg, az ott átvett hivatalos leveleket átszállítja a szerződéskötés helyére, hogy a vállalkozó a lehető legkönnyebben átvehesse azokat és ne kelljen lemondania a székhely cím nyújtotta előnyökről.

A LOGOSZ irodáiban „minden, ami cégügy” egyszerre elintézhető. Cégalapítás székhelyszolgáltatással és kedvezményes könyvelési szolgáltatással igénybe vehető, hogy a vállalkozás indítás kezdeti feladatait gyorsan és egyszerűen elvégezhesse. Kérdéseivel forduljon bátran munkatársainkhoz irodáink bármelyikében vagy a megadott elérhetőségeken!