Blog

Cégalapítás ára és székhelyszolgáltatás díja

Közzétéve: 2020-06-22

Cégalapítás ára és székhelyszolgáltatás díja

Sokan eljátszunk a gondolattal, milyen lenne egy saját cég alapítása? Milyen cégünk lenne? Milyen tevékenységet végeznénk? Elmélkedésünk pedig rendszerint megakad egy ponton: mégis mennyibe kerül egy cég alapítása? És mennyibe kerül a székhelyszolgáltatás igénybevétele, ha én nem akarok ilyen dolgokkal bajlódni?

A cégalapítás díja nagy eltéréseket mutathat, attól függően, hogy hol, kinek a segítségével és milyen cégformát szeretne alapítani. Ez azért lehetséges, mert a cégalapítás ára több komponensből tevődik össze, melyek egy része fix költség, egy része pedig egyéni díjszabás alapján alakul. Mindezek ellenére lehetséges cégalapítás olcsón, még ha ingyenes cégalapítás nincs is.

A cégalapítási illeték, a közzétételi költség, az ügyvédi munkadíj és a jogügyletek biztonságát elősegítő keretrendszerben való adatlekérés (JÜB) díja teszi ki együttesen a cégalapítás költségeit. Ezen költségek közül egyedül a cégalapítás ügyvédi díja flexibilis, azonban ez a legnagyobb tétel is közülük. Fontos tehát körbenézni, hogy melyik ügyvéd milyen áron dolgozik, hiszen így komolyabb összeget meg tud spórolni.

A cégalapítási illeték és közzétételi díj megspórolható, hiszen 2017. óta a legtöbb cégforma esetén ezeket nem kell megfizetni. Betéti társaság (Bt.), közkereseti társaság, korlátolt felelősségű társaság (Kft.) és egyéni cég alapítása 2017. március óta illetékmentes és a közzétételi díj is nulla forint. Zártkörűen működő részvénytársaság (Zrt.) alapításakor cégbejegyzési illeték egyszerűsített eljárás során 50.000 Ft, a közzétételi díj pedig 0 Ft., általános eljárás során pedig 100.000 Ft., plusz 5.000 Ft közzétételi díj. Cégmódosítás során mindegyik cégforma esetén kötelező változásbejegyzési illeték megfizetése.

A LOGOSZ Cégcsoport kedvező áron nyújt segítséget cégügyek intézésében, így nálunk az olcsó cégalapítás valóban lehetséges. 2017. óta a JÜB lekérése díjmentes, előtte átlagosan néhány ezer forint volt. Ezen kívül ügyvédeink is kedvező áron végeznek megbízható, precíz munkát.

Cégalapítás során kötelező székhely megjelölése. A cég székhelye bejelenthető saját tulajdonú ingatlanba vagy akár székhelyszolgáltatóhoz is. Sokan azért jelentik be saját lakásba a cég székhelyét, hogy ezzel spóroljanak a vállalkozás indítás és működtetés költségein. Érdemes azonban áttekinteni, hogy pontosan mennyi a székhelyszolgáltatás ára, és miben is könnyíti meg munkát. Székhelyszolgáltatás olcsón is elérhető és hatalmas segítséget jelenthet egy vállalkozó életében. Fontos figyelembe venni székhelyszolgáltató választásánál, hogy megfelelnek-e a törvényi szabályozásoknak. Előfordulhat, hogy a nagyon olcsó székhelyszolgáltatást nyújtók úgy tartják alacsonyan áraikat, hogy rendszerük nem felel meg a székhelyszolgáltatókra vonatkozó rendeleteknek.

A LOGOSZ Cégcsoportnál a törvényi szabályozásnak megfelelve nyújtunk székhelyszolgáltatást, kedvező áron. A székhelyszolgáltatás díja még jutányosabb, ha csomagajánlatok közül választ.


Forrás: logoszcegcsoport.hu, nav.gov.hu, regi.ugyintezes.magyarorszag.hu