Blog

Milyen vállalkozást érdemes indítani?

Közzétéve: 2021-01-18

Milyen vállalkozást érdemes indítani Magyarországon?

Ha vállalkozás indítását tervezi 2021-ben, valószínűleg még több szempontot kell figyelembe vennie, mint a korábbi években. Milyen vállalkozást érdemes indítani most Magyarországon? Olvassa el cikkünkben az idei évre szabott javaslatainkat!

Megfordult a fejében a kérdés, hogy milyen vállalkozást érdemes indítani 2021-ben, amely a globális vírushelyzet ellenére is megállja a helyét, jövedelmező és kapcsolódik ahhoz, amit szeret csinálni, vagy amiben Ön a legjobb? Cikkünkben most összeszedtük azokat a szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy a fentiek teljesülésével indíthassa el vállalkozását.


Mit szeretek csinálni?

Amikor azon gondolkozunk, milyen vállalkozást érdemes indítani, akkor érdemes végig gondolnunk, hogy mely az a terület, amelyen élvezettel tevékenykedünk. Ha valamit szeretünk csinálni, szívvel-lélekkel végezzük a tevékenységet, akkor majdnem biztos, hogy sikeresek leszünk benne. Könnyebben vesszük a kihívásokat is, hiszen nem kell noszogatni magunkat a probléma megoldásának keresésére, belső motivációnk segít abban, hogy átlendüljünk a nehézségeken.



Miben vagyok a legjobb?

Amellett, hogy nem árt, ha szeretjük, amit csinálunk, érdemes figyelembe venni, - amikor gondolkodunk, milyen vállalkozást érdemes indítani Magyarországon -, hogy jók legyünk abban, amivel foglalkozni szeretnénk. Hiába szeretünk például festeni, ha nincs tehetségünk hozzá, nem vagyunk jók benne, esetleg már telített a piac. Ezekben az esetekben nehezen érvényesülhetünk a választott területen. Nem árt, ha felmérjük a hazai piacot, megvizsgáljuk, hogy mit tud nyújtani a potenciális konkurenciánk a vásárlóknak, milyen színvonalat képvisel, tudunk-e jobbak, hozzáértőbbek lenni náluk, esetleg valami lényeges jellemzőben eltérni tőlük, ami az előnyünkre válhat. Ha azon morfondírozunk, hogy milyen vállalkozást érdemes indítani, akkor mindenképpen célszerű figyelembe venni ezeket a szempontokat, és olyan területet választani, amelyen nem csak élvezettel tevékenykedünk, de jók is vagyunk benne.



Működhet online?

Nem újdonság, hogy a világ alapvetően az online jelenlét felé tolódik el, ám a globális pandémia rásegített erre a tendenciára. Tehát, ha tervezgetjük, hogy milyen vállalkozást indítsunk, szerepeljen a szempontjaink között, hogy működőképes legyen online. Az elmúlt év megmutatta, hogy szinte bármely vállalkozás működhet online formában, ha képesek vagyunk a kreatív újragondolásra. Hallhattunk online borkóstolóról és online színházról, azaz olyan vállalkozások találták meg a módot az online tevékenység végzésére, amelyek alapvetően az offline, fizikai jelenlétre építettek. A tanácsadók, pszichológusok is ma már szinte teljesen online végzik tevékenységüket, az ingatlanközvetítők pedig videós bejárást biztosítanak az ingatlanokban. Milyen vállalkozást érdemes indítani 2021-ben? Olyat, ami működőképes online is, de mint láthattuk, ehhez csupán egy kis fantázia és kreativitás kell.



Alapos tervezés

Ha már kitaláltuk, hogy számunkra milyen vállalkozást lenne az ideális, akkor következhet az alapos tervezés. Semmiképp ne menjünk fejjel a falnak. Ha biztosak vagyunk benne, hogy vállalkozásunk jövedelmező lesz, akkor is fontos üzleti tervet készíteni. Lényeges, hogy körültekintően meghatározzuk a termékünk vagy szolgáltatásunk paramétereit, értékeit, vázoljuk fel a technológiai működését, készítsünk pénzügyi és marketing tervet. A felkészülés, az átlátható tervezés segít abban, hogy ne csak úgy gondoljuk, de valóban úgy is legyen, hogy megtaláltuk a választ arra, milyen vállalkozást érdemes indítani Magyarországon. Ha vállalkozás indításán töri a fejét, és szüksége lenne szakmai segítségre, ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot, állunk rendelkezésére!